Historiallinen Kulta-Kaivo, Kultakaltio – lähde

Historiallinen Kulta-Kaivo, Kultakaltio – lähde

Lähde historialliselle Kulta-Kaivolle. Kultalähde, Kultakaivo, Kultakaltio – lähde on mainittu Kristfrid Gananderin jo v. 1789 ilmestyneessä kirjassa Mythologia Fennica.

Lähteellä on käynyt janoaan sammuttamassa lukuisat kulkijat, niin kuuluisat karelianistit lähes kaksi vuosisataa sitten kuin ohikulkevat laukkukauppiaatkin. Rimmin kyläläisille se on ollut erityinen ja terveyslähteenäkin sitä on käytetty. Ikuisesti virtaava lähde saa katsojan ajan pysähtymään ja miettimään elämän pyhyyttä.

Jo matka lähteelle on elämys; lukuisten eläinten jättämien jälkien lisäksi ympäristö lumoaa sinut satumaisuudellaan naavaisten kuusten ympäröimänä. Voisi melkein aistia maahisten seuraavan kulkuasi. Lähde sijaitsee rajavyöhykkeellä, jonne meneminen on luvanvaraista. Me hankimme luvat ja toimimme oppaana lähteellä.

Vahvuuksinamme ovat: Historia, kulttuuri, kirjallisuus, kuvataide, kalevalaisuus, hiljaisuus, luonto, rajan läheisyys, vienalaisuus, karelianismi, mytologia.