Runolaulu-Akatemia

Runolaulu-Akatemia on itsenäinen, oman kannatusyhdistyksen (Runolaulu-Akatemian kannatusyhdistys ry) ylläpitämä valtakunnallinen, kansainvälistä yhteistyötä tekevä, runolaulun ja muiden laulun ja soiton muotojen taiteellista ja tieteellistä tutkimusta, tallennusta ja pedagogista kehittämistoimintaa harjoittava kulttuuri- ja tutkimuskeskus.

Kansainvälinen viisihenkinen valintalautakunta valitsi Kainuussa sijaitsevan Kuhmon kaupungin vuoden 2023 suomalais-ugrilaiseksi kulttuuripääkaupungiksi. Valinta merkitsee sitä, että suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupungin asema ensimmäistä kertaa kohdistuu Suomeen. Nimityksen myötä Kuhmo odottaa saavansa vahvistusta kulttuurimatkailun kehittämiseen ja samalla haluaa osoittaa tukea kulttuuriperinnön ja suomalais-ugrilaisten kielten säilyttämiseen ja elvyttämiseen koko suomalais-ugrilaisessa maailmassa. Kuhmon suunnitelmissa on järjestää lukuisia tapahtumia vuoden 2023 aikana Runolaulu-Akatemian kanssa.

Runolaulu-Akatemian kotisivut.