Boreal wildlife centren alueella kuvattu ahma.

Eläinten tarkkailu

Haluaisitko nähdä metsäpeuran, hirven, karhun, ahman, suden tai vaikka suomalaisessa kansanuskossa sielunlinnuksi uskotun Kuukkelin? Kuhmossa se on mahdollista. Lukuisat kuhmolaiset yritykset ovat järjestäneet puitteet eläinten tarkkailulle ja valokuvaamiselle. Osa yrityksistä järjestää opastettuja retkiä, joilla voi havainnoida luontoa ja valokuvata matkalla näkemäänsä. Kuhmossa asuu myös eläinten kuvaamiseen erikoistuneita tasokkaita valokuvauksen taitajia.

”Otsoseni, ainoiseni, mesikämmen, kaunoiseni! Lyöte maata mättähälle, kaunihille kalliolle, hongat päällä huojumassa, kuuset päällä kuulumassa!”

WildLife Safaris

puh. +358400380878, +358505790947, sami.rautiainen@articmedia.filassi.rautiainen@articmedia.fi.

Sijaitsee Kuhmossa, lähellä Venäjän rajaa. Mahdollisuus mm. susien, karhujen ja lintujen valokuvaukseen, yöpymismahdollisuus.

Boreal Wildlife Centre

puh. 0400284069, info@borealwildlifecentre.fi.

Katselu- ja kuvauspaikat sijaitsevat Viiksimossa, Kuhmossa. Alueella on kuvattu suurpetoja jo yli 30-vuoden ajan ja siellä on mahdollista nähdä sekä kuvata mm. ahmaa, karhuja, susia, metsoja, hirviä, majavia ja metsäpeuroja. Varsinkin ahmoja ja karhuja alueella esiintyy runsaasti.

BearCentre

puh. +358 40 546 9008, juho.karjalainen@bearcentre.fi.

Bear Centre sijaitsee Kuhmon Lentiirassa (Vartius) ja tarjoaa yhteensä 29 erilaista katselu- ja kuvauskojua. Alueen maasto on monipuolinen ja tarjoaa valokuvaajalle erinomaisen mahdollisuuden kuvata villieläimiä lyhyiltä välimatkoilta vaihtelevilla erämaataustoilla. Ruokaa ja majoitusta.

Taiga Spirit

puh. +358 40 746 8243.

Mahdollisuus tutustua suomalaisen taigan rikkauteen tarkkailemalla ruskeakarhuja, ahmoja, hirviä, majavia ja susia Kuhmon itärajalla, retkiä ja myös majoitusta.