Jalkapalloa Kuhmon urheilukeskuksessa / Risto Takala

Liikuntapaikat

Kalevalan frisbeegolf -rata. Kuva Hannu Lehtonen.

Ulkoaktiviteetit

Frisbeegolf

Frisbeegolfratoja on kolme.

Kalevalan liikuntakeskuksen rata

Kalevalan liikuntakeskuksessa, Tönölän harjun maisemissa on 18 -väyläinen frisbeegolfrata. Se sijaitsee 4 km Kuhmon keskustasta, osoitteessa Väinämöinen 10.

Haastava rata sisältää mm. kolme heittoa lampien yli ja mäkistä maastoa. Rata on n. 3 kilometrin pituinen. Sen aloituspiste on Kelon vieressä oleva P-paikka (ennen Kalevalan urheilukeskusta on tien oikealla puolella ruskea Kelo-rakennus ja tien toisella puolella on P-paikka) ja rata päättyy Pohjolan talon taakse ja sieltä Kelolle takaisin.

Mammankaivon rata

Rata on 12-väyläinen ja se sijaitsee Hankarannan leikkikentän takamaastossa (käynti P-alueelle Kainuuntie 19 kohdalta). Matkaa sinne on Kuhmon keskustasta n. 1 km.

Harjoittelurata sijaitsee urheilukeskuksessa, ja se on 3-väyläinen rata (Martinpolku 4)

Minigolf

Hyvinvointi Sammon piha-alueella on tarjolla 6 väyläinen rata. Välinevuokraus Info – Hyvinvointi Sampo

Tenniskentät ja sähly

Urheilukeskuksen (Martinpolku 4) ulkona olevalla peliareenalla on kaksi tenniskenttää, joille voi varata vuoron itsenäisesti max. 2 h/kerta kentällä olevasta varauskansiosta. Peliareenassa voin myös harrastaa sählyä.

Lento- ja koripallo

Urheilukeskuksen (Martinpolku 4) beachvolley-kentälle voi varata vuoron itsenäisesti jäähallin päädyssä, katoksen alla, lippuluukun vieressä olevasta sinisestä kansiosta. Urheilukeskuksen ulkona olevassa peliareenassa voi harrastaa sählyä, koripalloa ja käsipalloa.

Kalevalan liikuntakeskuksesta (4 km keskustasta, Väinämöinen 4) on kunnostettu (2023) kaksi rantalentopallokenttää. Kenttien käyttövuorot haetaan sähköisellä lomakkeella. Vuorot jaetaan ensisijaisesti liikuntaseuroille. Kentät ovat vapaassa käytössä varattujen vuorojen ulkopuolella.

Jalkapallo

Urheilukeskuksessa (Martinpolku 4) on jalkapallokenttä (tekonurmi). Vuorot ovat haettavissa vakiovuoroina, vuorot löytyvät linkin takaa.
Kenttä vapaasti käytettävissä muina aikoina.

KUNTOPORTAAT

Kaupungin vapaasti käytettävät kuntoportaat sijaitsevat Mammankaivon alueella, Kainuuntie 21.

Sisäaktiviteetit

Sähly

Talviaikaan sählyä voi pelata koulujen saleissa. Liikuntasaleihin on haettavissa tilapäisiä tai vakituisia vuoroja vapaille ajankohdille.

Lento- ja koripallo

Lentopalloa ja koripalloa voi talviaikaan pelata Rajakadun, Oppimiskeskuksen ja Tuupalan puukoulun saleissa. Liikuntasaleihin on haettavissa tilapäisiä tai vakituisia vuoroja vapaille ajankohdille. Vapaat ajankohdat löydät katsomalla salikohtaisia vuoroja.

Jalkapallo

Talviaikaan futsalia voi pelata Oppimiskeskuksen ja Tuupalan puukoulun saleissa. Salivuorot jaetaan, mutta vapaita vuoroja voi tiedustella.

Myönnetyt salivuorot: https://www.kuhmo.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntapalvelut/sisaliikuntapaikat/ Yksittäisiä vapaita käyttövuoroja voi ostaa verkkokaupastamme (https://kuhmo.cpu.fi/) tai tiedustella asiakaspalvelustamme p. 08 6155521.

Sulkapallokentät

Sulkapallokenttiä (talviaikaan) on yht. 3 kpl. Osoite; Rajakatu 52. Verkkokaupasta voi ostaa sähköisen avaimen, jonka voi noutaa kaupungintalon neuvonnasta, kuittia vastaan. Avaimia ohjelmoidaan ja luovutetaan arkipäivinä ma-pe klo 8.00-15.00 kaupungintalon neuvonnassa. Salivaraukset tulee tehdä 2 tuntia ennen vuoron alkua.