Melontareitit

Kuhmon noin 1500 järveä ja 200 koskea kutsuvat sinutkin nauttimaan melonnan mahdollisuuksista. Täällä luonto tarjoaa ainutlaatuisia seikkailuja ja myös rauhaa heille, jotka sitä kaipaavat. Kuhmo tunnetaan upeista järvimaisemistaan, lukemattomista koskistaan ja rikkaasta luonnostaan.

 

Meloen Kuhmon järvimaisemissa

Tervetuloa melomaan Kuhmoon, jossa luonto tarjoaa ainutlaatuisia seikkailuja ja mielenrauhaa kaipaaville. Kuhmo tunnetaan upeista järvimaisemistaan, lukemattomista koskistaan ja rikkaasta luonnostaan. Samaa mieltä on myös The Guardian.

Melontaseikkailu Kuhmon järvillä

Kuhmon vesistöt tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia melontaretkille niin aloittelijoille kuin kokeneillekin melojille. Voit vuokrata kajakin tai kanootin ja lähteä omatoimisesti tutkimaan Kuhmon järvien rantoja tai osallistua opastetulle retkelle paikallisen oppaan johdolla. Reittivaihtoehtoja on monia ja seikkaperäiset reittikuvaukset löytyvät näppärästi Outdooractivesta josta löydät melontareittejä, joista inspiroitua: Parhaat melontareitit Kuhmossa / Outdooractive.

Näistä melontareiteistä mainittakoon mm. erityinen Erämaiden melontaretki (50 km) tai Harakkasaaren SUP-lautailu- ja melontareitti (3,5 km)

Hiljaisuutta ja luonnonrauhaa

Melonta Kuhmossa tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä lähelle luontoa ja kokea sen kauneus ja rauha. Meloessa voit kuunnella lintujen laulua, ihailla metsän vihreää peilikuvaa järvien pinnassa ja tuntea itsesi yhdeksi luonnon kanssa.

Vinkkejä turvalliseen melontaan

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää meloessa. Muista käyttää asianmukaista pelastusliiviä ja tutustua vesillä liikkumisen sääntöihin. Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa sää- ja tuuliolosuhteet ennen melontaretkeä ja varustautua asianmukaisesti.

 

Kuvat yllä: VEKE-hanke, Kamk

Virkistys- ja kanoottilaiturit kesälle 2024

Kuhmon rannoille sijoitetaan kuusi kappaletta uusia virkistys- ja kanoottilaitureita alkukesästä 2024. Laiturit  tulevat sijaitsemaan seuraavissa kohteissa:

Talvisotamuseo
Uiton laituri Hankarannalla
Maakunnanranta
Pajakan laituri (Kirjasto)
Suvannon laituri

 

Virkistys- ja kanoottilaiturit 2024

Kuhmon rannoille sijoitetaan kuusi kappaletta uusia virkistys- ja kanoottilaitureita alkukesästä 2024. Laitureiden sijainnit näkyvät Fluentissa sitä mukaa, kun ne valmistuvat.

Melontakohteet Outdooractivessa

Kuhmon noin 1500 järveä ja 200 koskea kutsuvat sinutkin nauttimaan melonnan mahdollisuuksista. Kurkkaa Outdooractivesta melontareittejä, joista inspiroitua