Joutsentanssi

Joutsentanssi

Joutsentanssi – Kuhmo Dance Festival on kuhmolainen nykytanssifestivaali, jonka vuosittaiset teemat saavat inspiraatiotaan luonnosta ja Kalevalasta. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018 ja sen perimmäinen ajatus on yhdistää luonto, tanssi ja luovuus elämykselliseksi kokemukseksi.

Lapsen tanssivat Kalevalan kankaan hiekkaharjulla Joutsentanssi-festivaalilla
Lapsen tanssivat Kalevalan kankaan hiekkaharjulla Joutsentanssi-festivaalilla
Hei Joutsentanssin seuraajat ja ystävät

JOUTSENTANSSI-FESTIVAALI PALAA TAUOLTA KESÄLLÄ 2024

Olemme innolla järjestämässä tämän kesän 2024 festivaalia kera uusien ideoiden. Joutsentanssi-festivaali järjestetään 9.–13.7.2024 aiemmilta festivaaleilta tutussa paikassa Kuhmon Kalevalan alueella. Merkitse ajankohta jo kalenteriisi!

Tämän vuoden festivaali järjestetään kokonaan ulkona. Haluamme sen myötä tuoda esiin luonnon ja liikkumisen merkitystä sekä niiden yhteyttä. Pyrimme edistämään yhteisöllisyyttä Joutsentanssi-festivaalilla, johon voi osallistua omasta liikkeestään ja kehollisuudestaan käsin. 2024 festivaalille on tulossa muun muassa suosittu lasten tanssileiri, työpajoja nuorille ja aikuisille sekä Lentuan saari-residenssi ammattitaiteilijoille. Festivaaliviikko huipentuu Kuhmon ihastuttavalla Kalevalan alueella tapahtuvaan loppunäytökseen lauantaina 13.7.2024.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi kokemaan kesän 2024 Joutsentanssi-festivaalia!

Iloisin terveisin Joutsentanssin hallitus

Joutsentanssi-festivaalin eteenpäinvievinä voimina ovat luonto, kasvu sekä yhteisöllisyys. Luonto-teeman osalta festivaali haluaa vahvistaa ihmisten luontosuhdetta liittäen siihen tanssitaiteen teosprosessin esimerkiksi kurssien näytöksiä valmistellessa. Kasvun teema taas auttaa ihmisiä löytämään omat voimavaransa ja antaa mahdollisuuden kasvaa niin ihmisenä kuin tanssijanakin. Yhteisöllisyyden teeman avulla luodaan osallistujille turvallinen tila olla oma itsensä ja toteuttaa itseään juuri omalla tavallaan.

Joutsentanssi 2021. Kuva Jussi Ulkuniemi

Joutsentanssi yhdistää luonnon ja tanssijat sekä katsojat kolmella tavalla:

  1. Festivaalilla järjestetään maksullisia leirejä ja kursseja, jotka ovat avoimia kaikentasoisille ja -ikäisille tanssijoille. Leirit ja kurssit järjestetään pääosin Kuhmon Kalevala-kylän alueen luonnossa, joka tarjoaa erilaisia ympäristöjä aina mäntymetsästä hiekkarantaan. Kurssiosallistujilla on mahdollisuus esiintyä festivaalin loppunäytöksessä.
  2. Pieni ryhmä ammattilaisia kutsutaan residenssiin melomaan ja yöpymään Lentuan saaristossa. Tämä ns. Lentua-kollektiivi luo luontokokemuksensa tanssin muotoon residenssinsä päätteeksi. Taiteellinen lopputulos esitetään festivaalin päänäytöksessä Kuhmo-talolla.
  3. Festivaaliviikon aikana yleisölle tarjoillaan vuoden teemaan liittyviä tanssiteoksia. Järjestetyt näytökset ovat sekä maksullisia että maksuttomia ja ne järjestetään eri puolilla Kuhmoa pääosin luonnossa.

Olet lämpimästi tervetullut kehittämään tai löytämään tanssijuutesi Joutsentanssi – Kuhmo Dance Festivalille! Festivaali tarjoilee laajan kattauksen lajeja niin kursseilla kuin näytöksissä, joten kullekin maulle löytyy jotain.  Joutsentanssi-festivaalin taustavoimana on Joutsentanssi ry:n hallitus.

Lue lisää festivaalista nettisivuilta: