Aktiviteetit

Moottorikelkkailu Kuhmossa

Kuhmossa on monipuoliset mahdollisuudet moottorikelkkailuun – 400 km merkattuja moottorikelkkareittejä ja kaksi isoa freeride-aluetta. Meillä on myös oma ympyräreitti eli 170 km mittainen Itälenkki. Molemmat freeride-alueet ovat Itälenkin varrella. UUSI Romuvaaran freeride-alue on Kuhmon keskustasta n. 25 km päässä eli loistava päiväretkikohde. Lanauksessa olevia kelkkareittejä on n. 220 km.

Murtomaahiihtoa Kuhmossa

Kuhmossa on erinomaiset murtomaahiihtoladut

Kuhmo on rauhallisempien erämaamaisten hiihtolatujen paratiisi. Erämaiset metsä ja järviladut, joilla ei ole ruuhkaa, kiemurtelevat noin 110 kilometrin matkalta.

Metsähiihtoa Sinisellä polulla

Kymmenen kohdetta metsähiihtoon ja lumikenkäilyyn

Kuhmosta löytyy upeita rauhallisia korpimetsiä, suoalueita, laavupaikkoja, autiotupa ja mökkejä vuokrattavaksi metsähiihtäjälle ja lumikenkäilijälle.

Melomassa Kuhmon Lentualla

Melonta ja sup-lautailu

Kuhmosta voit löytää mitä mielenkiintoisempia melontareittejä. Voit meloa luonnontilaista erämaista lähes 70 kilometrin mittaista Jongunjoen reittiä tai valita itsellesi sopivan päivämatkan keskustan tuntumassa olevalla Lammasjärvellä tai sinisten ajatusten Lentualla. Molemmissa kohteissa voit pistäytyä saarissa, joista löytyy sopivan matkan päästä laavuja tai tulentekopaikkoja. Koskimelojille mieluisin on kevättulvien aika, jolloin veden vauhti on kiivaimmillaan. Sup-lautailuun sopivia lähtöpaikkoja, hiekkarantoja ja saaria on kaikkialla.

Arktiset Vedet kalastamassa Kaarneen koskella Kuhmossa

Kalastajan tietopaketti

Kuhmossa on noin 1500 järveä, pienempiä lampia, yli 4000 kilometriä virtaavia vesiä sekä 250 nimettyä koskea. Kuhmosta löytyy myös laajat erämaiset uistelualueet, jotka ovat kätevästi kalastettavia yhdellä kalastusluvalla. Noin puolet Kuhmon maa- ja vesialueista on valtion omistamia.

Lentiiran Lomakykän savusauna / Johanna Vilhunen

Sauna

”Siitä seppo Ilmarinen lämmitti kylyn utuisen, laati saunan saipuaisen; vastat varpaiset varusti, vettä kolme korvollista, jolla peiponen peseikse, pulmunen puhasteleikse noista kullan kuonasista. Kylpi seppo kyllitellen, valelihe vallotellen.”