Kuhmon Kansainväliset uittoperinnepäivät pidetään 6. – 9.6. 2024 ja samana viikonloppuna tukkilaiset kisailevat SM-mestaruuksista la – su 8.-9.6.

La 8.6. klo 13 alkaen
KOSKENLASKU YLEINEN /KOSKENLASKU IKÄMIEHET
SAUVONTA YLEINEN / SAUVONTA IKÄMIEHET
NÄYTÖSLAJIT

Su 9.6. klo 11 alkaen
MINIMARATON / MARATON YLEINEN / MARATON IKÄMIEHET
JOUKKUESOUTU

Ilmoittautuminen: kuhmontapahtumat@gmail.com tai
puh. 050 567 0233, ilmoita mihin sarjaan ja lajeihin ilmoittaudut!
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.5.2024.

Kansainväliset uittoperinnepäivät 6.-9.6.2024

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kesällä 2024 Kuhmoon kokoontuu uittoperinteen harrastajia ulkomailta ja Suomesta. Uittoperinne on ollut osana Kuhmon historiaa jo yli sadan vuoden ajan. 100 vuotta uittoa ja tukkilaisia ovat jättäneet jälkensä suomalaiseen musiikkiin, kirjallisuuteen ja elokuviin. Kaikki nämä ovat osana viikonlopun tapahtumasarjaa.

Tapahtumaviikonlopun aloittaa Kansainväliset Uittoperinnepäivät torstaina 6.6., jolloin vieraat saapuvat Kuhmoon.

Perjantaina 7.6. uittoperinneseminaari kerää ulkomaiset ja kotimaiset alan harrastajat Kuhmo-talolle. Lopuksi näemme ensiesityksenä Markku Pölösen lyhytelokuvan tukkilaisista. Ohjelma jatkuu illalla Hotelli Kalevalassa tukkilaistansseissa, esiintyjänä Anna-Kaisa Korpinen. Viikonlopun ajan esillä ja saatavilla on alan kirjallisuutta sekä monenlaisia musiikkiesityksiä.

Lauantaina 8.6. luvassa on kansainvälisten vieraiden juhlakulkue Kuhmon keskustassa, josta jatkamme Pajakkakosken alueelle Tukkilaisten SM-kisoihin. Alan harrastajat laittavat osaamisensa paremmuusjärjestykseen Pajakkakosken kuohuissa koskenlaskussa sekä sauvonnassa. Kisojen ohessa on luvassa monenlaista oheistoimintaa koko perheelle Kirjaston rannassa. Illalla Tukkilaistanssit legendaarisella Kuhmon Kelolla, tanssittajana Teemu Ahtonen yhtyeineen!

Sunnuntaina 9.6. kisailut jatkuvat Kalevalan alueella. Tönölänlammella kisaillaan joukkuesoutu sekä tukkilaismaraton, jonka lajit ovat puomijuoksu, soutu, veneenveto, sestominen, sumajuoksu ja maastojuoksu. Jälleen luvassa oheisohjelmaa koko perheelle Kalevalan urheilukeskuksen alueella.

Kuhmon Tapahtumat Ry suunnittelee parhaillaan myös tukkilaisleirejä ajalle 5.-8.6.2024, seuraa ilmoittelua!

Linkkejä:

Suomen Uittoperinneyhdistys Ry: https://www.uittoperinne.fi/

Metsähistorian Seura: http://www.metsahistoria.fi/fi/etusivu

Tukkilaisten SM-kisat kesällä 2022