Jouhikko ja suo / Harri Tarvainen

Tervetuloa Kuhmoon!

Kuhmo on vireä kaupunki itärajalla Kainuussa, asukkaita on noin 8 000. Kuhmon Kamarimusiikki on festivaali joka on toiminut jo yli 50 vuotta. Monipuolisen kirjallisuus- ja kulttuuritarjonnan lisäksi Kuhmo tarjoaa myös luontoelämyksiä omaleimaisessa luonnossa. Kuhmon kokonaispinta-ala 5 457 km² , retkeilyreitistöjä on noin 250 km ja koskiakin yli kaksisataa.
Kuhmossa on helppo viihtyä!

 

Täyttä elämää metsän ja kulttuurin valtakunnassa

Ihanaa, että olet löytänyt Kuhmon kaupungin matkailusivuille!

Mikä tekee Kuhmosta Kuhmon? Kuhmon tapahtumien ja erityisesti Kuhmon Kamarimusiikin yhteydessä puhutaan Kuhmon erityisestä hengestä. Kuhmon hengen voi kokea niin luonnossa, kylillämme kuin kulttuurielämyksissä.

Kuhmo on Suomen metsäkeskeisin kaupunki, joka on tunnettu korkeatasoisesta musiikki- ja kirjallisuuskulttuurista, erityisesti kamarimusiikista ja Kalevalasta sekä yhteisöllisestä elämäntavasta, jossa arvostetaan hyvän jakamista, osaamista ja laatua.

Yhteisöllisyyttä voit kokea Kuhmon upeissa kylissä ja niiden tarjoamissa matkailupalveluissa. Kuhmossa on myös omia paikallisherkkuja, joista rönttönen lienee tunnetuin. Joko olet maistanut?

Meille kuhmolaisille metsä- ja kulttuurikeskeisyys on tärkeää. Kuhmolaisten metsäsuhde on erityisen kokonaisvaltainen ja kiinteä osa elämää niin työssä kuin vapaa-ajalla. Metsästyskalastus, luontokuvaus ja retkeily ovat myös matkailijoiden suosiossa. Luontokohteiden lisäksi maastossa pääse tutustumaan myös Talvisodan taistelupaikkoihin. Teemaan voi syventyä Kuhmon Talvisotamuseossa.

Kuhmon kamarimusiikin menestystarina on luonut hedelmällisen pohjan kulttuurielämälle. Kulttuuritapahtumamme vetävät matkailijoita. Musiikkia, tanssia ja taidetta voi kokea ja harrastaa kuitenkin matalalla kynnyksellä ympärivuoden. Kirjasto tarjoaa upeat puitteet niin hiljentymiseen kirjojen äärelle kuin opiskeluun.

Pikkukaupunki on vireä myös muutoin: liikunnan nälkäiselle metsä ja luonto tarjoavat ehtymättömät puitteet ja murtomaahiihtoon on hyvät ladut. Hyvät liikuntapaikat: jalkapallokenttä, uimahalli ja jäähalli palvelevat myös matkailijoita ja kisavieraita. Kainuun rastiviikot tapahtuvat Kuhmossa kesällä 2023.

Paikan brändiä ei voi mainostoimistolta ostaa, vaan se tehdään aidoista aineksista kokemusten, tarinoiden, toimintojen ja tekojen avulla. Me kuhmolaiset ja Kuhmon ystävät teemme Kuhmon tulevaisuuden ja maineen. Matkailijoiden viesti Kuhmosta on myös osa mainetta.

Kuule kuinka puut puhuvat on Kuhmon brändislogan. Se ei ole tyhjä huuto tuuleen vaan parhaimmillaan kutsuhuuto. Kuin karjan kutsuhuuto kesäisellä niityllä, joka saa aikaan lehmien jalkojen tömistelyä, suoria häntiä ja kirmaamista kutsujaa kohti. Sellainen on Kuhmon kutsuhuuto ja kuuluu kauas, mikäli me kaikki yhdymme siihen ja kutsuhuudossa kuuluu usko tulevaisuuteen.

Antoisia hetkiä Kuhmossa!

Tytti Määttä, ex. Kuhmon kaupunginjohtaja

ps. Haluatko kenties viipyä pidempään? Etätyötilat tarjoavat tähän mahdollisuuden.