#tanssi#musiikki#Kalevala

28.2. KALEVALAN-päivän juhla

Kuhmon Kalevalan päivän juhlaa vietetään 28.2.2024 klo 17.30 alkaen Juminkeossa.

Varsinainen ohjelma alkaa klo 18, mutta vieraat ovat tervetulleita nauttimaan kahvia ja teetä rönttösten kera jo puoli tuntia ennen juhlan alkamista. Kaesan kotileipomo ja Hyvärisen leipomo ovat tukeneet tapahtumaa lahjoittamalla rönttösiä juhlan vieraille.

Juhlapäivän ohjelman pääesiintyjä on Kuisma Asikainen, viime vuoden Juminkeon avaaman säestyksettömän laulun apurahan voittaja. Asikainen on kansanlauluihin erikoistunut muusikko, jonka äidinpuoleiset juuret ovat Kainuussa, erityisesti Puolangalla ja Ristijärvellä. Muusikon soolokonsertissa sukelletaan kainuulaiseen kansanlauluperinteeseen. Säestyksettömät soololaulut perinteen eri kerroksista kertovat kaihosta ja menetyksestä, rakkaudesta, vaaramaisemista ja musiikin ilosta. Perinteiset tekstit yhdistyvät vanhoihin melodioihin ja Asikaisen uusiin sävellyksiin. Kaikkien laulujen pohjalla on Kainuusta arkistoihin tallennetut laulut.

Ohjelmassa on myös Kuhmon musiikkiopiston kanteleyhtye (Minna Seilonen, Inkeri Karppanen, Elisa Kerola) sekä tanssikoulun Ainon hätähuuto -balettiesitys (ohj. Maija Palsio).

Pietari Willey lausuu sepittämäänsä Kalevalaan pohjautuvaa runoutta ja Kuhmon Kalevalaiset Naiset laulattavat yleisöä.

Illan päätteeksi on perinteenmukainen nuorten kulttuuripalkintojen jako.

Kalevala-juhlan järjestäjiä ovat Juminkeko, Kuhmon kaupunki, Kuhmon Musiikkiopisto ja Kuhmon Kalevalaiset Naiset. Hyvärisen leipomo ja Kaesan kotileipomo ovat tukeneet juhlaa.

Tervetuloa Kalevalan päivän juhlaan Juminkekoon!
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

KALEVALAN-päivän juhla (tapahtumienkainuu.fi)