#musiikki#tanssi#tapahtumat

La 16.12. Ukrainan baletti: Pähkinänsärkijä

Täydellinen joulukauden avaus on tässä: Pjotr Tšaikovskin klassinen baletti ”Pähkinänsärkijä” ukrainalaisen baletin esittämänä.

Kuhmo-talolla la 16.12. klo 18.00-20.00. Liput Kuhmo-talolta tai Lippu.fi.

Uppoudu kuuluisaan satubalettiin, joka monen mielestä aloittaa varsinaisen joulun. Libretto on sovitus tunnetusta E. T. A. Hoffmannin sadusta ”Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas”. Tšaikovskin maagisen musiikin ja Petipan ihanan koreografian ansiosta niin aikuiset kuin lapsetkin nauttivat tästä kiehtovasta sadusta tytöstä, pahasta hiirikuninkaasta ja rohkeasta mestarista ja puisesta Pähkinänsärkijä-Prinssistä.

Vuosien varrella tämä baletti on esitetty lukemattomia kertoja. Tämän esityksen myötä sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus palata vuosisadan taaksepäin ja nähdä baletin klassikkoversio kaikessa komeudessaan.

Ukrainalaiseen balettiryhmään kuuluu balettitaiteilijoita Ukrainan johtavista teattereista. Tarjoamme klassisten balettikohtausten, muunnelmien ja pas de deux’n, jotka on luotu korostamaan klassisen koreografisen perinnön loistoa. Esitys toteutetaan ilman elävää orkesteria.

Ukrainan baletti: Pähkinänsärkijä (tapahtumienkainuu.fi)