Kuhmon lumiajot

Moottorikelkkailu Kuhmossa

Freeride-alueet Kuhmossa

Kuikka 2500 ha

Kelkkailun harrastajat voivat ajaa noin 2500 hehtaarin alueella Kuhmon itärajalla Koukkula – Kuikka alueella. Kulku alueelle on Kivikiekin tien kautta. Alue liittyy itärajan kelkkailu-urastoon. Eteläreunalle on aurattu parkkialue, jossa on WC ja nuotiopaikka ja opasteet.

Kuikan alue on selkeä, metsätiestön rajaama. Alue rajoittuu yksityismaihin ja luonnonsuojelualueeseen. Rajat on merkitty punaisella ja sinisellä nauhalla. Suojelualueilla ja yksityismailla ei saa ajaa. Alueen sisällä on kiellettyä ajaminen alle kolmen metrin korkuisessa taimikoissa.

UUTTA KAUDELLE 2023 – Romuvaara 1300 ha

Uutena alueena on avattu Romuvaara, joka rajautuu etelässä ja lännessä moottorikelkkauraan. Pohjoisessa ojaan/vanha kulku-uraan, idässä puroon/järveen ks. karttaliite. Kuhmon keskustasta Romuvaaraan on matkaa kelkkauraa pitkin n. 25 km. Autolla pääsee alueelle Lentiirantieltä Riihivaarantien ja Sarvijärventien kautta (alue Sarvijärventien varressa), jos kaupunki aurannut tien. Muutoin kulku kelkalla kelkkauraa pitkin.

Metsähallitus ja Kuhmon kaupunki ovat tehneet käyttöoikeussopimukset (vuokrasopimukset) Kuhmon vapaankelkkailualueista. Molemmista kelkkailualueista ja niille johtavan tien talvihoidosta vastaa Kuhmon kaupunki. Kaupunki tiedottaa myös alueiden käyttöönotoista.

Kelkkailussa tulee noudattaa erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Alueella on puroja, joiden jää ei ole kantavaa. Alueella liikkuessa voi kohdata eläimiä, mm. hirviä, joita kelkkailulla ei saa häiritä. Alueella ajoon vaaditaan Metsähallituksen uralupa.
Kuikka freeride kartta >>
Romuvaara freeride kartta >>

 

Moottorikelkkasafarit

Kuhmossa moottorikelkkavuokraukset- ja safarit ovat tarjolla Kalevalan alueella. Kelkkailu on helppo ja nopea tapa päästä luontoon! Safareilla pääset ajamaan vaihtelevasti erilaisessa maastossa, saaden tuntumaa kelkan käsittelyyn. Anna itsellesi lupa nauttia niin vapauden tunteesta kuin ympäröivästä luonnosta. Kaikki safarit toteutetaan oppaan johdolla.

Osallistujalla tulee olla voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus. Kelkkasafarit eivät sovi pienille lapsille. Ryhmän minimi safareille on 4 hlö, kysy tarjousta myös pienemmälle porukalle. Hinnat sisältävät opastuksen, ajovarusteet, poltto- ja voiteluaineet sekä reittiluvan. Ryhmäkoko 4-24 hlö. Tee varauksesi hyvissä ajoin saatavuuden varmistamiseksi! Alle esimerkkejä Kuhmossa järjestettävistä safareista.

Moottorikelkkaretki 1 h – kelkkailu tutuksi
Ajetaan jäällä ja maastossa kelien mukaan muuttuva reitti. Ajomatka 15-20 km.

Retki tulille 2 H
Ajetaan maastossa Lieksan suuntaan ja Honkisen kodan tulilta palataan jäälakeutta pitkin. Ajomatka 20-40 km ja kesto 2 h, sisältyy lämmin juoma ja purtavaa tulilla.

Kahden tulen retki 3-4 h
Kelkan suunta Lieksan rajaa kohti. Laavulla mehutauko ja Honkisen kodalla pannukahvit ja nuotiomakkarat. Ajomatka noin 50-70 km ja kesto 3-4 h

Viiden tunnin retki
Kelkan suunta Lentiiraa kohti. Maastossa mehutauko ja Lentiiran kodalla pannukahvit ja nuotiomakkarat. Ajomatka noin 70-100 km ja kesto 5 h

Itärajan kierros 6-8 h max. 12 hlö
Retki itärajalle, komeita harjumaisemia ja erämaan eksotiikkaa.
Reipas rengasreitti, kesto 6-8 h, n. 170 km, ajetaan 1 hlö/kelkka
Hintaan sisältyy keittolounas lisukkeineen nuotiolla ja retkieväät.

Moottorikelkkavuokraus

Moottorikelkat touring (2 hlö)
1. tunti 75 € + lisätunnit 25 €/h, 175 € day

Moottorikelkat sport (1 hlö)
1. tunti 95 € + lisätunnit 25€/h, 200 €/day

Lisätiedot:
Kalevalan juhlatakomo Oy, 045-2709100, info@juhlatakomo.fi, www.juhlatakomo.fi

Moottorikelkkailua

Ajankohtaiset päivitykset kelkkailuun liittyen Kuhmossa: Kuhmon Kelkkateam Ry