Kuva Lentuankoskesta
Kuva Lentuankoskesta, kuva Marju Pulkkinen

Lentuankoski ja Lentua

Lentuankoski ja Lentua-järvi ovat Kuhmon tunnetuimmat ja suosituimmat luonnonnähtävyydet ja sijaitsevat noin 15 km päässä keskustasta (opastus Kuhmo-Suomussalmi -tieltä, Lentuankoskentietä noin 3 km ja tie kääntyy oikealle). Lentuan luonto on kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina mieleenpainuva elämys ja kuvauskohde. Järveltä löytyy sekä laajoja selkävesiä että suojaisia saarien sokkeloita, karuja kalliorantoja ja kultaisena hohtavia hiekkarantoja.

Kartat ja tiedot.

Lentuankoskeen kuuluu Iso Lentuankoski ja Pikku Lentuankoski ja koskialueen pituus on noin 1200 metriä. Lentua-järvestä lähtevien koskien kautta on vesireitti Lammasjärvelle ja kohti Kuhmon keskustaa.

Kulkemista kosken vierellä helpottavat kivimöljän päällä sijaitsevat sillat ja pitkokset. Kosken rannalle on myös esteetön pääsy ja kävelysilta Ison Lentuankosken niskalle.

Kosket ovat myös kalastajien suosittu kohde. Tarkemmat tiedot Kalallakainuussa-sivustolta.

Parkkipaikka on lähellä rantaa. Oikealla siintää Lentuan luonnontilainen järvimaisema. Osa Lentuasta on luonnonsuojelualuetta ja on senkin vuoksi  erinomainen vesiretkeilykohde. Vasemmalla näkyy jo kosken kuohuja. Järven tavoittaa parhaiten kanootilla tai veneellä. Veneenlaskupaikka on parkkialueen vieressä.

Lentua, kuva Marju Pulkkinen
Lentua, kuva Marju Pulkkinen

Lentuan saarissa on vesiretkeilijöille tarkoitettuja huollettuja tulentekopaikkoja ja laavuja sekä autiotupa Lehtosaaressa.

Rannassa olevaa isoa kotaa voi vuokrata.  Kotaan mahtuu jopa 20 henkeä ja on tarkoitettu vain päiväkäyttöön. Lisä- ja varaustiedot.

Vuokarttava kota, kuva Marju Pulkkinen
Vuokrattava kota, kuva Marju Pulkkinen

Reitin tiedot

Niska-ahontie 200