Runolaulu-Akatemia
Runolaulu-Akatemian kuva

Runolaulu-Akatemia

Kuhmossa toimiva Runolaulu-Akatemia on itsenäinen, oman kannatusyhdistyksen (Runolaulu-Akatemian kannatusyhdistys ry) ylläpitämä kulttuuri- ja tutkimuskeskus. Keskus on valtakunnallinen ja tekee kansainvälistä yhteistyötä ja tutkii runolaulun ja muiden laulun ja soiton muotojen taidetta ja tiedettä. Keskus tekee myös runolaulujen tallennusta ja pedagogista kehittämistoimintaa.

Runolaulu-Akatemian toiminta suuntautuu monipuolisesti musiikkikulttuurin ja musiikin tutkimuksen aloille. Runolaulu-Akatemia on paikka jossa kohtaavat erilaisista yhteisöistä tulevat muusikot, muusikko-tutkijat, tutkijat, pedagogit, opiskelijat sekä muut kulttuurin ammattilaiset ja harrastajat.

Keskeisiä työmuotoja ovat kansallinen ja kansainvälinen kulttuuri- ja tutkimusalan yhteistyö, tutkijakohtainen suunnattu tutkimus, työryhmätyöskentely, seminaarit ja julkaisutoiminta. Akatemian toimintamuotoihin kuuluu myös kulttuurimatkailun kehittäminen osana runolaulun hyväksi tehtävää työtä.

Runolaulu-Akatemian erityisenä tavoitteena on runolaulun ja arkaaisten kansanmusiikin muotojen elvyttäminen osaksi elävää musiikkikulttuuriamme, kulttuuriperinteidemme arvostuksen ja tuntemuksen lisääminen sekä käytännönläheinen toiminta kestävän kulttuurisen kehityksen puolesta.

Tutustu runolaulu.fi