Kuhmon Talvisotamuseo
Kuhmon Talvisotamuseo / Antti Vanninen
#untold arctic wars#museo#vaietut arktiset sodat

Vaietut arktiset sodat -digitaalinen näyttely avataan 8.7.

Vaietut arktiset sodat on Suomen ensimmäinen kansainvälinen historiadokumenttisarja, joka on myyty laajasti maailmalle ja voittanut kansainvälisiä palkintoja. Sarja käsittelee toisen maailmansodan vähiten tunnettuja tapahtumia arktisella alueella. Nyt sarja jalkautuu digitaaliseksi näyttelyksi Kuhmoon tarjoten ennennäkemätöntä kuvamateriaalia historiasta kiinnostuneille.

Vaietut arktiset sodat – digitaalinen näyttely koostuu kosketusnäytöille kootuista kokonaisuuksista, joita katsoja voi omaan rytmiinsä tutkia ja opiskella. Lisäksi nähtävillä on lyhytelokuva, joka keskittyy toisen maailmansodan ensimmäisiin hetkiin arktisella alueella. Näyttely muodostaa Talvisotamuseon kanssa mielenkiintoisen sotahistoriallisen vierailukohteen.

Vaietut arktiset sodat -TV-sarjan sekä myös näyttelyn sisällöt on tuottanut NTRNZ media Oy. Näyttely avataan 8.7. klo 10 Talvisotamuseon läheisyydessä sijaitsevalla Kalevalan Taidepajalla.

Digitaaliseen näyttelyyn on vapaa pääsy. Talvisotamuseon perusnäyttelyyn on vapaa pääsy 8.7., muutoin näyttely on maksullinen.