Juminkeko talvella

Juminkeko

Kiertää päivän, kiertää kuun, vaan ei kierrä Juminkekoa

Kuhmossa sijaitsee kansallinen Kalevala-keskus Juminkeko, jota voi hyvällä syyllä kutsua Kalevala-kodiksi sen mittavan Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin aineiston ansiosta. Juminkeossa on maailman suurin Kalevala-kokoelma käsittäen yli 60 Kalevala-käännöstä. Juminkeossa voi katsoa aiheeseen liittyviä elokuvia vienankarjalaisesta männystä käsin veistetyssä auditoriossa ja tutustua vaihtuviin näyttelyihin.

Juminkeon auditoriossa näytetään eri mittaisia videoita, joissa voi perehtyä eri kielillä Kalevalan syntyhistoriaan, karelianismiin, Elias Lönnrotin toimintaan, vienalaiseen runonlauluperinteeseen jne.

Juminkeko-säätiön ylläpitämä keskus harjoittaa kansallista ja kansainvälistä kulttuurivaihtoa. Se vaalii ja tekee tunnetuksi Kalevalaan liittyvää kulttuuriperinnettä. Juminkeossa voit saat tietoa vienalaisista kylistä sekä Suomessa, että Venäjän Karjalassa tai osallistua konsertteihin, seminaareihin ja muihin tilaisuuksiin.

Rakennus edustaa uutta suomalaista puuarkkitehtuuria. Sen suunnittelijat ovat kansainvälisesti tunnetut suomalaiset arkkitehdit Mikko Heikkinen ja Markku Komonen. Juminkekoa ympäröi 24 hirsipilaria, jotka kannattelevat kahteen suuntaan lappeellaan olevaa turvekattoa, jossa kasvaa kainuulainen puolukkakanervikko.

Juminkeossa on myymälä ja verkkokauppa josta voit löytää Kalevalat, lastenkirjoja, muita kirjoja, kortteja, CD/DVD, koruja, ja muuta mielenkiintoista kotiin viemiksi. 

 

 

Yhteystiedot

Kontionkatu 25, 88900 Kuhmo info@juminkeko.fi +358 44 7530 670

Aukioloajat

Ma 12 - 18
Ti 12 - 18
Ke 12 - 18
To 12 - 18
Pe 12 - 18
La suljettu
Su suljettu