Juminkeko talvella

Juminkeko

Tervetuloa Juminkekoon – Kalevala-kotiin, Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin informaatiokeskukseen. Juminkeko-säätiön ylläpitämä keskus harjoittaa kansallista ja kansainvälistä kulttuurivaihtoa. Se vaalii ja tekee tunnetuksi Kalevalaan liittyvää kulttuuriperinnettä.

Juminkeossa voit tutustua itse Kalevalaan ja sen historiaan, Kalevala-aiheisiin pysyviin ja vaihtuviin näyttelyihin, maailman laajimpiin kuuluvaan Kalevala-kokoelmaan, saada tietoja vienalaisista kylistä sekä Suomessa että Venäjän Karjalassa sekä osallistua konsertteihin, seminaareihin ja muihin tilaisuuksiin.

Rakennus edustaa uutta suomalaista puuarkkitehtuuria. Sen suunnittelijat ovat kansainvälisesti tunnetut suomalaiset arkkitehdit Mikko Heikkinen ja Markku Komonen. Juminkekoa ympäröi 24 hirsipilaria, jotka kannattelevat kahteen suuntaan lappeellaan olevaa turvekattoa, jossa kasvaa kainuulainen puolukkakanervikko.

Juminkeon auditoriossa näytetään eri mittaisia videoita, joissa voi perehtyä eri kielillä Kalevalan syntyhistoriaan, karelianismiin, Elias Lönnrotin toimintaan, vienalaiseen runonlauluperinteeseen jne.

Juminkeossa on myymälä ja verkkokauppa josta voit löytää Kalevalat, lastenkirjoja, muita kirjoja, kortteja, CD/DVD, koruja, ja muuta mielenkiintoista kotiin viemiksi. 

Heinäkuussa Juminkeko on auki joka päivä klo: 12-18.

 

Aukioloajat

maanantai
12 - 18
tiistai
12 - 18
keskiviikko
12 - 18
torstai
12 - 18
perjantai
12 - 18
lauantai
12 - 18
sunnuntai
12 - 18

Yhteystiedot

Juminkeko säätiö sr
Kontionkatu 25
88900, Kuhmo
info@juminkeko.fi
+358 44 7530 670

Yrityssivu