Kuhmo-talon arkkitehtuuri sisällä

Kuhmo-talo

Kuhmo-talo on kaiken kulttuurin talo, joka sijaitsee Kuhmon keskustassa. Kauniiseen rakennukseen saa käydä tutustumassa, vaikka siellä ei olisi meneillään kulttuuritapahtumaa. Matti Heikkinen (Uki Arkkitehdit Oy, Oulu) on suunnitellut rakennuksen ja salien maailmanluokan akustiikan asiantuntijana toimi professori Alpo Halme. Talo avattiin vuonna 1993.

Talo sijaitsee Lammasjärven upealla paikalla, järven rannalla. Rakennuksessa pidettävistä tapahtumista tärkein on Kuhmon kamarimusiikkifestivaali, jonka järjestämiseen Kuhmo-talo alkujaan suunniteltiin. Erityisesti sen vuoksi Lentua-sali on yksi Euroopan parhaista akustisista kamarimusiikkisaleista.

Kuhmo-talo on kiinteistöosakeyhtiö, jonka omistavat Kuhmon kaupunki, Kuhmon Kamarimusiikin kannatusyhdistys ry ja Kuhmon Musiikkiyhdistys ry.

Kaksi salia, Lentua ja Pajakka palvelevat kulttuuriyleisöä. Lentua-salissa on 668 istumapaikkaa (permannolla 425 ja parvella 243), ja pienemmässä Pajakka-salissa on 99 paikkaa. Kahvila Juttua palvelee talon aulassa. Lisäksi aktiivisia käyttäjiä varten on pieni tanssistudio ja talvisin Kuhmon musiikkiopiston muusikoille luokkatiloja. Lentua ja Pajakka salit ja Juttua -kahvila ovat viittauksia kuhmolaisiin vesistöihin.

Talon tapahtumita suurimpia ovat Kamarimusiikkifestivaali, Musiikkijuhla Sommelo, Kuhmon Talvi ja lastentapahtuma Hilpeä Heinäkuu. Talvisin talon saleissa esitetään viihdemusiikkia, tanssi- ja teatteriesityksiä sekä erilaisia kokouksia. Sali muokataan sopivaksi tapahtumia varten.

Toimistomme on normaalisti avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-16.

Yhteystiedot

Koulukatu 1, 88900 Kuhmo kuhmo.talo@kuhmo.fi +358 8 61555 451