Vienan Portti, Uljaskan Pirtti. Kuva: Toni Holm

Vienan Portti

Idyllistä majoitusta, perinneleivoksia, hyvää ruokaa ja vanhoja myyttisiä tarinoita ja savusauna aidossa vienalaisessa kylässä Rimminkylällä. Rentoutuessa mielen valtaa kenties myyttiset kalevalaiset tarinat, jotka ovat kulkeneet täällä sukupolvelta toiselle. Savusaunan leppeissä löylyissä voi huomata ajan pysähtyvän.

Pirtti on vienalaisessa aidossa Kalevalan maassa, jossa luonto tulee lähelle. Pirtissä voi levähtää ja kuulla joitakin niistä monista tarinoista, joita kylän historia pitää sisällään. Tai voit avata jonkun kirjan hakeaksesi sieltä mielenkiintoisia paikkaan liittyviä kirjoituksia.

Täällä ovat kuuluisat taitelijat aikoinaan pysähtyneet viihtymään ja rentoutumaan. Pirtissä matkailija saa pysähtyä kokemaan sitä tunnelmaa, joka vallitsi taiteilijoiden viipyessä paikalla jo 1800 luvulta alkaen. Akseli Gallen-Kallela muun muassa löysi häämatkallaan Aino-triptyykkiinsä vanhasta torpasta ilmetyn Väinämöisen, Rimmin Uljaskan.

Vienan Portin Uljaskan Pirtissä on myynnissä myös pieni määrä harkiten valittuja perinteikkäitä lahjatavaroita ja matkamuistoja. 

Vienan Portti Oy tarjoaa B&B majoitusta ja retkiä lähialueen kohteisiin kuten Kultalähteelle ja Lentiiran Vanhalle hautausmaalle, Kalmistolle kävellen, maastopyörillä ja lumikenkäillen.

Uljaskan Pirtti sijaitsee Kuhmosta pohjoiseen ja sieltä Kostamukseen johtavan tien varrella. Matkaa keskustasta tulee n. 65 km.

 

Yhteystiedot

Kostamustie 5645, 88930 Lentiira keijo.ahtonen@vienanportti.com +358 44 7672 030