Kuva: Juha Hollanti
#Historical sites#Museums & galleries#Day trip

Opastettuja sotahistoriallisia retkiä Pohjois-Suomessa

Lähde asiantuntijan mukaan mielenkiintoiselle ja ajankohtaiselle sotahistorian matkalle Pohjois-Suomen kohteisiin. Kohteita ovat esimerkiksi Suomussalmi, Kuhmo tai Lapin sodan taistelupaikat Länsi-Lapissa. Yksityisellä kierroksella tehdään syväsukellus Suomen sotien historiaan vuosina 1939-45. Näet matkalla historiallisia kohteita, koet historialliset tarinat ja tutustut suomalaiseen sisuun.
Pitkän kokemuksen omaavana asiantuntijaoppaananne toimii väitöskirjatutkija, majuri (evp) Lassi Piirainen. Hän avaa värikkäästi kertoen sotahistoriaa eri näkökulmista ja tarkastelee asioita eri teemojen mukaisesti.
Taistelupaikkoihin eri paikkakunnilla tutustutaan koko päivän bussiretkillä, joissa käydään tyypillisesti 5 – 8:ssa eri kohteessa. Niissä tutustutaan muistomerkkeihin ja alkuperäisiin sekä entisöityihin kohteisiin. Useimmilla paikkakunnilla on mahdollisuus vierailla myös museoissa. Osa talvisodan kohteista sijaitsee Venäjän rajan läheisyydessä. Pääosa kohteista on teiden läheisyydessä, joten kävelymatkat eivät ole pitkiä ja reitit ovat pääsääntöisesti helppokulkuisia polkuja. Päivän retkellä näet useita eri kohteita, kuulet monta tarinaa ja löydät uusia näkökulmia Suomen historiaan.
Sotien historia on traagista historiaa, jossa ihmisten kokemukset korostuvat. Kokonaiskuvan rakentamista voi verrata palapelin kokoamiseen. Asiantuntijaopas tarjoaa sinulle mahdollisuuden oikeiden palojen löytämiseen, mutta palapelin kokoamisen pääset kokemaan itse ja luomaan tällä tavoin oman kuvasi historiasta.
Päivän retkelle tarvitaan sään ja vuodenajan mukaiset varusteet. Hintaan sisältyy retken opastus päivän aikana. Kuljetus- ja ravitsemispalvelut sekä museoliput on tilattava ja varattava itse, mutta opas on tarvittaessa apuna matkan suunnittelussa.
Jos kiinnostuit, kysy lisää.

Yhteystiedot

Tmi Lassi Piirainen Akonkoskentie 925, 88900 Kuhmo piirainen.lassi@gmail.com +358503663734

Aukioloajat

Ma avoinna
Ti avoinna
Ke avoinna
To avoinna
Pe avoinna
La avoinna
Su avoinna