Kuhmon järvet, Oskari Reinman

Kalastus

Kalastus Kuhmossa

Kuhmossa on monipuoliset kalastusmahdollisuudet, on koskia ja järviä. Kuhmoa pidetäänkin kalastajien paratiisina. Tarkemmat tiedot kalastuspaikoista ja luvista löytyvät Kalalla Kainuussa ja Kuhmon kosket -sivustoilta.

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, jos vain onkii tai pilkkii. Kalastonhoitomaksun voi maksaa esim. verkossa, Eräluvat-kaupasta. 

Lisäksi tarvitaan vesistö – ja koskikohteiden kalastusluvat. Kalastuslupa-asioista tietoa mm. Kalalla Kainuussa -sivulta.

Kosket

Kuhmo tunnetaan koskistaan ja niitä onkin yli 200. Aivan kaupungin keskustassa on Pajakkajoki, jossa on Kainuun suurin vapaana kuohuva koskiPajakka on tärkeä vaelluskalajoki ja runsaskalainen kalapaikka.

Kuhmo on panostanut mm. koskien kunnostuksiin ja uusia kalatapahtumia on kehitelty. Keväällä on Hankikorri-viikot ja kesällä Kalahässäkkä.

Järvet

Kuhmosta löytyvät laajat erämaiset uistelualueet, joilla kalastaminen on sallittua kätevästi yhdellä kalastusluvalla. Uistelijoita houkuttelevia järviä ovat luonnontilaiset komeat Iivantiira, Lentua, Änätti, Kellojärvi ja Lammasjärvi, mutta myös säännöstelty Ontojärvi on hyvä kalavesi. Kuhmon järvissä on runsaasti kalaa. Järviltä löytyy useita veneenlaskupaikkoja.

Järjestettyjä retkiä

Wild Taiga -sivustolta löytyy mm. järjestettyjä kalastusmatkoja.

Virkistyskalastusalue Syväjärvi

Syväjärvi on kaksiosainen, kirkasvetinen metsäjärvi n. 20 kilometrin päässä Kuhmon keskustasta (Pohjoispuolentie 1940). Järven molemmat päät ovat syvät ja jyrkkärantaiset. Maisemaa hallitsevat kuivat mäntykankaat ja järven pohjoispuolella kohoava Syväjärvensärkkä. Järven ympäri kiertää noin 6 km:n pituinen helppokulkuinen rantapolku, jonka varrella on useita nuotiopaikkoja.

Pyyntikokoisena istutettu kirjolohi tarjoaa kalastuselämyksiä ympäri vuoden. Syväjärvi sopii erinomaisen hyvin kalastus- ja retkeilykohteeksi myös perheille ja ryhmille.

Kalastajan tietopaketti

Kalastusta Kuhmon koskilla

Tutustu Kuhmon kalapaikkoihin.

Kalastuspaikat