Kuva Lentuankoskesta
#Lakes#Other activity#Sightseeing tours

Lentuankosket ja Lentua-järvi

Lentuankoski ja Lentua-järvi ovat Kuhmon tunnetuimmat ja suosituimmat luonnonnähtävyydet ja sijaitsevat noin 15 km päässä keskustasta (opastus Kuhmo-Suomussalmi -tieltä, Lentuankoskentietä noin 3 km ja tie kääntyy oikealle). Lentuan luonto on kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina mieleenpainuva elämys ja kuvauskohde. Järveltä löytyy sekä laajoja selkävesiä että suojaisia saarien sokkeloita, karuja kalliorantoja ja kultaisena hohtavia hiekkarantoja.

Lentuankoskeen kuuluu Iso Lentuankoski ja Pikku Lentuankoski ja koskialueen pituus on noin 1200 metriä. Lentua-järvestä lähtevien koskien kautta on vesireitti Lammasjärvelle ja kohti Kuhmon keskustaa.

Kulkemista kosken vierellä helpottavat kivimöljän päällä sijaitsevat sillat ja pitkokset. Kosken rannalle on myös esteetön pääsy ja kävelysilta Ison Lentuankosken niskalle.

Kosket ovat myös kalastajien suosittu kalastuskohde.
Tarkemmat tiedot Kalallakainuussa.fi -sivustolta.

Parkkipaikka on lähellä rantaa. Oikealla siintää Lentuan luonnontilainen järvimaisema. Osa Lentuasta on luonnonsuojelualuetta ja on senkin vuoksi erinomainen vesiretkeilykohde. Vasemmalla näkyy jo kosken kuohuja. Järven tavoittaa parhaiten kanootilla tai veneellä. Veneenlaskupaikka on parkkialueen vieressä.
Lentuan saarissa on vesiretkeilijöille tarkoitettuja huollettuja tulentekopaikkoja ja laavuja sekä autiotupa Lehtosaaressa.

Rannassa olevaa isoa kotaa voi vuokrata. Kotaan mahtuu jopa 20 henkeä ja on tarkoitettu vain päiväkäyttöön. Lisä- ja varaustiedot: www.luontoon.fi/lentuankotavuokratupa

Yhteystiedot

Kuhmon kaupunki Niska-ahontie 200, 88900 Kuhmo petola@kuhmo.fi +35840 825 6060

Aukioloajat

Ma avoinna
Ti avoinna
Ke avoinna
To avoinna
Pe avoinna
La avoinna
Su avoinna
Kuva Lentuankosken möljästä
Lentua-järvi
Kuva kodasta