Ryhmä pyöräilijöitä kesäisessä metsämaisemassa
#Cycling mountain biking#Sightseeing tours

Kokkovaaran Pyöräretki Lentiirassa

Kokkovaaran pyöräretkellä pääset treenaamaan jalkalihaksiasi ja tutustumaan kainuulaiseen erämaaluontoon. Metsän keskellä kulkevan retken kohokohta on Rytäniemen näköalapaikka jokivarressa.

Ohjelma sisältää aloitusinfon, reittikartan, polkupyörän, ja retkipaketin* + lisäpalveluna lintutornivierailun.

Retken kuvaus

Ennen retkeä kokoonnumme Lentiiran Lomakylän vastaanotossa. Kerromme lähtijöille kaiken tarvittavan niin reitistä, paikannustaidoista kuin jokamiehen oikeuksistakin. Varmistamme että sinulla on mukanasi säänmukaiset varusteet sekä retkipakettiin kuuluvat retkipannu ja tulentekovälineet.

Kokkovaaran reitti kulkee metsän keskellä pitkin Käntisalmentietä ja Kokkovaarantietä. Reittiehdotuksemme mukaisesti lähdet kiertämään soratieksi luokiteltua Kokkovaaraantietä myötäpäivään. Noin 9 kilometrin kohdalla poikkeat pääväylältä sivutielle, jonka päähän voit jättää polkupyörän. Patikoit noin 600 metriä Rytäniemeen, joka on upea näköalapaikka jokivarressa. Rytäniemessä on kuivakäymälä ja laavu, jossa voit tehdä tulet ja pitää ikimuistoisen kahvihetken.

Lintupongareille suosittelemme käyntiä lintutornilla, jossa pääset tarkkailemaan Myllypohjan lintujärvellä uiskentelevia vesilintuja. Lintutorni laavuineen on yksityisvaroin ylläpidetty kohde yksityisellä maalla. Varaamalla verkkokaupassa lisäpalvelun nimellä “Lintutornivierailu” saat myös lisätunnin pyöräretken kestoon. Lintutorni sijaitsee reittisi varrella noin 6 kilometriä Rytäniemestä pohjoiseen.

Lipukkavaaraan saavuttuasi ajat pienen hetken Kostamustietä, josta pääset pujahtamaan takaisin Lentiiraan johtavalle Käntinsalmentielle. Pyörät ja retkipaketti palautetaan retken päätyttyä Lentiiran Lomakylään. Mahdolliset roskat voit lajitella kierrätyspisteelle (hirsinen jätekatos Joutsen-mökin takana pellon vieressä).

Yhteystiedot

Feel Nordic Lentiira Petäjäniementie 121, 88930 Kuhmo sales@lentiira.com +358447288930

Aukioloajat

Ma avoinna
Ti avoinna
Ke avoinna
To avoinna
Pe avoinna
La avoinna
Su avoinna

Hinta

Alkaen 47 €