Hankaniemen hautausmaa

Hankaniemen hautausmaa sijaitsee yleisen uimarannan ja Kuhmo-talon läheisyydessä Kainuuntien varrella. Hautausmaata kutsutaan myös nimellä Vanha hautausmaa. Se on perustettu 1816 ja sieltä löytyy paikallishistoriallisesti merkittäviä muistomerkkejä, mm. Sankarivainajien muistomerkki. Hautausmaalle on haudattu talvi- ja jatkosodassa kaatuneita. Renne Haverisen, joka toimi mm. Akseli Gallen-Kallelan  ja Luis Sparren oppaana rajantakaisssa Karjalassa, hauta löytyy myös täältä.

Kuhmon seurakunnalla on neljä käytössä olevaa hautausmaata, joista kaksi keskustaajamassa ja kaksi Lentiiran uusi ja vanha hautausmaa, noin 40 kilometrin päässä Kuhmon keskustasta.

Kuhmon uusi hautausmaa (1929 -) sijaitsee Kappelikujalla (Kappelikuja 1). Alueella sijaitsee myös partisaaniuhrien muistomerkki ja muualle haudattujen muistelupaikka.

Lentiirassa on vanha hautausmaa (Sutelantie), jossa sijaitsee Nälkään kuolleiden -muistomerkki sekä hautojen keskellä vanha tervahauta. Lentiiran uusi hautausmaa (1947-) sijaitsee Tyveläntiellä.

Yhteystiedot

Kainuuntie 64, 88900 Kuhmo +358 8 6172 371

Aukioloajat

Ma avoinna
Ti avoinna
Ke avoinna
To avoinna
Pe avoinna
La avoinna
Su avoinna