Kuhmon kaupunginkirjasto

Kuhmon kaupunginkirjasto

Kuhmon kaupunginkirjasto Kuhmon kaupunginkirjasto on kansainvälistä huomiota saavuttanut, arkkitehtuurisesti merkittävä rakennus. Pajakkajoen varrella sijaitseva kirjasto on suosittu käyntikohde.

Kirjastossa sijaitsee myös Kuhmon kaupungin matkailuneuvonta.

Kuhmoon on kirjasto perustettu jo vuonna 1880. Nykyisen kirjastotalon suunnittelu alkoi 1980-luvun alussa. Vuonna 1984 järjestettiin avoin arkkitehtikilpailu. Arkkitehtikilpailun voittajaksi valittiin Nurmela-Raimoranta-Tasa -arkkitehtitoimiston suunnittelema Atalante. Kirjasto sai Atalante nimen Jean Vigon L’Atalante elokuvan mukaan. Elokuvassa L’Atalante on jokilaiva kun taas Kuhmossa se symbolisoi laivaa tuoden mukanaan tietoa ja taidetta maailmalta. Kirjastotalo otettiin käyttöön 1988. Kirjastossa on hyvä valikoima mm. kirjoja, lehtiä, elokuvia, pelejä sekä e-aineistoja. Asiakkaiden käytössä on nettikoneita, tulostin, kokous- ja etätyötiloja. Kirjastossa on lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.

Omatoimikirjasto avattiin keväällä 2022. Kirjasto on peruspalvelu ja jokaisen kunnan tulee tarjota kirjastopalvelut.

Kirjaston lähellä rannassa on Irma Laukkasen veistos ”Valon huone”. Pihapiirissä on myös Kari Cavénin suunnittelema ”Paabelin torni”. Se on rakennettu puretun Kontion koulun oransseista tuoleista, jotka olivat käytössä mm. Kuhmon Kamarimusiikin konserteissa.

Yhteystiedot

Pajakkakatu 2, 88900 Kuhmo kaupunginkirjasto@kuhmo.fi +358 447255390

Aukioloajat

Ma 10 - 19
Ti 10 - 19
Ke 10 - 19
To 10 - 16
Pe 10 - 16
La suljettu
Su suljettu